15/06/2024
drapetsona-keratsini
E6630ddf552f28b1438e7a3532d8f243 L
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΕΡΑΤΣΙΝΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024

Κοινοποίηση

Ο Δήμος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ σε συνέχεια της προσπάθειας κάλυψης στοιχειωδών αναγκών διαβίωσης των κατοίκων του, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν τις καθημερινές βιοτικές ανάγκες , ανανεώνει για ένα έτος τη λειτουργία της Δομής Παροχής Συσσιτίου.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μεμονωμένα άτομα και νοικοκυριά, τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια εξαιτίας των κοινωνικοοικονομικών τους προβλημάτων που εντείνονται λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας όπως μακροχρόνια άνεργοι, ανασφάλιστοι, άποροι ,ψυχικά ασθενείς και άτομα ΑΜΕΑ.  Η Δομή Παροχής Συσσιτίου αποσκοπεί στην ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και απευθύνεται σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που αδυνατούν να καλύψουν τις επισιτιστικές τους ανάγκες συμπεριλαμβανομένων και των μόνιμα διαμενόντων στη χώρα ,ανιθαγενών, καθώς και δικαιούχων αιτούντων διεθνούς προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι της Δομής Παροχής Συσσιτίου  για ένα  χρόνο, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση  από 09/10/2023 έως και 30/10/2023 με τους εξής τρόπους:

1.  Με ραντεβού, όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή από εξουσιοδοτημένο άτομο στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου 123 & Μοναστηρίου στο Κερατσίνι. Για τον καθορισμό των ραντεβού, τα οποία θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από 9.30π.μ. – 1.30 μ.μ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κοινωνική λειτουργό της Δομής Κοινωνικού Συσσιτίου στο τηλ.  210 4630186.

2. Mε ηλεκτρονική αίτηση πατώντας στο παρακάτω link https://certificates.keratsini-drapetsona.gr/home, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 09/10/2023 έως 30/10/2023  23:59 μ.μ.

Παρακαλούνται οι αιτούντες να προσέρχονται στο προκαθορισμένο ραντεβού, καθώς και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ( για την περίπτωσή τους ) σε φωτοτυπίες, ώστε να ολοκληρώνεται η υποβολή της αίτησης.

           Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψήφιους: Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδεια παραμονής για αλλοδαπούς σε ισχύ

 1. Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο
 2. Απόφαση υπαγωγής στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) όπου υπάρχει, τελευταίου εξαμήνου
 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου εξαμήνου) χορηγούμενο από την ηλεκτρονική σελίδα gov.gr, ΚΕΠ ή Δημοτολόγιο. Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται να είναι μεταφρασμένο και να έχει εκδοθεί εντός εξαμήνου
 4. Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος για τα εισοδήματα του 2022 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 5. Φωτοτυπία πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 για τα εισοδήματα του 2022 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 6. Φωτοτυπία δήλωσης ακινήτων Ε9 του 2022 ή πρόσφατη βεβαίωση περιουσιακής κατάστασης όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 7. Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο/η όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού
 8. Φωτοτυπία απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. ή Α’/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ
 9. Απόδειξη υποβολής για δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτου (Μισθωτήριο Συμβόλαιο) σε περίπτωση που υπάρχει
 10. Φωτοτυπία τελευταίου ενημερωτικού σημειώματος τράπεζας ενεργού στεγαστικού δανείου
 11. Σε περίπτωση φιλοξενίας, απαιτούνται τα οικονομικά στοιχεία, του φιλοξενούντα ή του φιλοξενούμενου ( δηλ.Ε1,και Ε9 δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τα εισοδήματα 2022)
 12. Βεβαίωση φοίτησης για τα ενήλικα προστατευόμενα παιδιά που σπουδάζουν

 Τα οικονομικά κριτήρια για τη συγκεκριμένη παροχή είναι τα εξής:

Α)   Για τα μοναχικά άτομα το πραγματικό εισόδημα (όχι τεκμαρτό) να μην υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.

Β)   Για ζευγάρι ή οικογένειες με κοινωνικό-οικονομικό πρόβλημα το ανώτερο ποσό προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

Γ)    Για άτομα με αναπηρία άνω του 67% το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

Δ)   Σε περίπτωση ενοικίου αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα.

Ε)   Για οφειλέτες δανείου α΄ κατοικίας αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον το δάνειο καταβάλλεται, δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα και διαμένουν στη συγκεκριμένη κατοικία.

 Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη Δομή Παροχής Συσσιτίου έχει ένας μόνο ενήλικος σε   κάθε νοικοκυριό. Το ίδιο ισχύει σε περίπτωση φιλοξενίας ενηλίκου. Δυνατότητα υποβολής αίτησης στη Δομή Παροχής Συσσιτίου, έχουν όσοι διαμένουν με κύρια κατοικία, στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Οι δικαιούχοι προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. το δικό τους και όλων των προστατευόμενων μελών. Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από τον Κοινωνικό Λειτουργό της Δομής με την εποπτεία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας βάσει των κριτηρίων που αναφέρθηκαν παραπάνω. Οι τελικοί δικαιούχοι θα ενημερωθούν από τον αρμόδιο Κοινωνικό Λειτουργό.  Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων, θα δοθεί προτεραιότητα σε δικαιούχους, οι οποίοι δεν λαμβάνουν καμία άλλη οικονομική ενίσχυση από ευρωπαϊκά ή κρατικά προγράμματα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

  ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΛΟΓΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Γυναικοκτονία Σαλαμίνα: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας της 43χρονης

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Την Κύπρια Υφυπουργό Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη υποδέχτηκε ο Μ. Βαρβιτσιώτης στη Δραπετσώνα

Διακοπές ρεύματος σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό και άλλες 5 περιοχές της Αττικής

Ξεκινούν τα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ