28/02/2024
drapetsona-keratsini
676c6f5c855f45c499d2d36cc59f4b74
ΔΙΕΘΝΗΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Louis Vuitton έσπασε ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Του Γιώργου Λαμπίρη

Περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεών της στην Ελλάδα κατά 102,85% στη διάρκεια του 2022 κατέγραψε η Louis Vuitton. Η δημοφιλής μάρκα συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς στη χώρα μας, λαμβάνοντας διαρκώς ώθηση από τον τουρισμό. Ο κύκλος εργασιών της, στην τελευταία οικονομική χρήση, ανήλθε στα 51,97 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν 15,16 εκατ. ευρώ από 6,84 εκατ. ευρώ που ήταν το 2021. 

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι οικονομικές επιδόσεις της το 2023 θα είναι ακόμα περισσότερο βελτιωμένες εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια για την τουριστική κίνηση φέτος και σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της δυναμικής που παρουσιάζει η εσωτερική αγορά. 

Εκτός από το κατάστημα της οδού Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι, η Louis Vuitton θα λειτουργήσει φέτος και τα εποχικά καταστήματα στη Μύκονο, στα Τρία Πηγάδια, το οποίο θα συνεχίσει να υφίσταται, ενώ στο νησί θα λειτουργήσουν στη διάρκεια του καλοκαιριού και καταστήματα στο Nammos Village και στο εστιατόριο Zuma. 

O όμιλος κολοσσός με τζίρο 79 δισ. και καθαρά κέρδη 21 δισ. ευρώ

Να σημειωθεί ότι το 2022 ο όμιλος LVMH που διαχειρίζεται μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες λιανικής και πολυτέλειας στον κόσμο, κατέγραψε κύκλο εργασιών 79,18 δισεκατομμυρίων ευρώ από 64,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Από τον τζίρο αυτό, τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ προήλθαν από οίνους και οινοπνευματώδη, τα 38,64 δισεκατομμύρια ευρώ από προϊόντα μόδας και δερμάτινα είδη, τα 7,7 δισ. από αρώματα και καλλυντικά, τα 10,58 δισ. ευρώ από ρολόγια και κοσμήματα, τα 14,85 δισ. από την επιλεκτική λιανική και 281 εκατ. ευρώ από άλλες δραστηριότητες. 

Τα κέρδη από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες ανήλθαν το 2022 για τον όμιλο LVMH στα 21,05 δισεκατομμύρια ευρώ από 17,15 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021. 

Ο Όμιλος αριθμεί παγκοσμίως δίκτυο 5.664 καταστημάτων, τα περισσότερα από τα οποία (1.829) βρίσκονται στην Ασία, 1.108 βρίσκονται στην Ευρώπη, ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 1.054, η Γαλλία με 518, η Ιαπωνία με 496, ενώ σε άλλες αγορές διατηρεί 659 σημεία πώλησης. 

Μερικές από τις μάρκες

O γαλλικός όμιλος LVMH αποτελεί τον μεγαλύτερο αυτήν τη στιγμή όμιλο προϊόντων μόδας και πολυτέλειας στον κόσμο, όπου εκτός από τις προαναφερόμενες μάρκες, περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλους, εμβληματικοί οίκοι ρολογιών όπως η Zenith International, η Hublot, η Bulgari, η Tag Heuer, η διάσημη για τα διαμάντια της De Beers αλλά και ποτά όπως η βότκα Belvedere, η σαμπάνια Veuve Cliquot καθώς και η σαμπάνια Krug, αποτελώντας μέρος μόνο από ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο θυγατρικών εταιρειών και μαρκών με παγκόσμιο εκτόπισμα.

Στην Ελλάδα θυμίζουμε ότι ο όμιλος LVMH σχεδιάζει να ανοίξει στο προσεχές διάστημα και άλλα καταστήματα που θα βρίσκονται στη νεοσύστατη μαρίνα της Βουλιαγμένης. 

ΠΗΓΗ: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές ζητούν Εργατικοί και Δημοκράτες μετά την παραίτηση Τζονσον

Ένταξη 20 βιομηχανικών πάρκων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης

To 2ο Solidarity Film Festival Killah P από 1 έως 5 Νοεμβρίου στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ & Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΚΗΠΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Κασσελάκης: Από το Κερατσίνι βγήκα πιο σοφός και πιο πλήρης – Θα συνεχίσω ακούγοντας την κοινωνία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία