19/06/2024
drapetsona-keratsini
2ccb60a4be041dfb9c780ef77a037ee5 Xl
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΕΡΑΤΣΙΝΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Κοινοποίηση

 Δυστυχώς, οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης γίνονται ολοένα και πιο απειλητικές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις, με θύματα τους δοκιμαζόμενους λαούς. Βασική πηγή του προβλήματος παραμένει το οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο που ακολουθείται δογματικά και το οποίο στο βωμό της ανάπτυξης των κερδών του κεφαλαίου, διαταράσσει βίαια το περιβάλλον, δρώντας σε βάρος της ανθρώπινης ζωής. Η ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής με όρους κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία, με τις επιστημονικές κοινότητες να κρούουν σε κάθε ευκαιρία το συναγερμό. Μια στρατηγική που θα θέτει ως βασικό της στόχο την προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Η υπεράσπιση των ειδών, των οικοτόπων αλλά και του αστικού περιβάλλοντος από την κερδοσκοπία και την ιδιωτικοποίηση, παραμένει το ζητούμενο, ώστε να τεθεί το περιβάλλον και ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη.

 Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα βιώνουν στο πετσί τους εδώ και δεκαετίες την εκδικητική, σε βάρος των κατοίκων της πόλης, βιομηχανική ρυπογόνο δραστηριότητα που καταστρέφει την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: ΟΧΙ στα εργοστάσια μέσα στην πόλη! Ναι στη ζωή! Όλα αυτά τα χρόνια, όλοι εμείς που ζούμε εδώ και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή, καταδικάσαμε την λειτουργία των εργοστασίων της περιοχής που ρυπαίνουν το οξυγόνο και την θάλασσά μας, δηλητηριάζοντας όλο και περισσότερο τις ζωές μας.  Η 5η Ιούνη θα είναι πάντοτε μια αφορμή για να ακουστεί παντού τα δίκαια αιτήματα μας. Δεν θέλουμε τα εργοστάσια δίπλα στα σχολεία μας. Άμεση μετεγκατάσταση της Oil One, της Lafarge και ξήλωμα των δεξαμενών πετρελαίου των ΕΛΠΕ. Να μπει «φρένο» στα επεκτατικά σχέδια της Cosco. Όχι σκουπίδια στο Σχιστό. Οι κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη που μας αξίζει και γι αυτό αγωνιζόμαστε. Για να αλλάξουμε το σύστημα και όχι το κλίμα.

 Στην κατεύθυνση αυτή, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος οφείλει να θέσει όλους προ των ευθυνών τους. Η χώρα μας διαθέτει τόσο το επιστημονικό προσωπικό όσο και τις δυνατότητες που μπορούν να την κάνουν πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη με επίκεντρο το όφελος των πολλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Ομόφυλα ζευγάρια: Κυβερνητικές πηγές σε Ιερώνυμο για δημοψήφισμα

Κ. Χατζηδάκης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για «πάγωμα» επιτοκίων στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών

Oil One: «Όχι στα καζάνια, ναι στη ζωή» – Κινητοποίηση ανήμερα του αγιασμού των σχολείων στη Δραπετσώνα

Κερατσίνι: Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κλέβουν ένα Smart!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταδικάζει την ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία