15/06/2024
drapetsona-keratsini
6b3c0c465800cf293eb0f6fc89e3f066 L
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Κοινοποίηση

Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Λυκείου των ΕΠΑΛ και των ΓΕΛ ρίχνονται για μία ακόμη χρονιά στη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το τέλος αυτής της κοπιαστικής και κρίσιμης εξεταστικής διαδικασίας σηματοδοτεί και το τέλος μιας μακροχρόνιας πορείας στα μαθητικά θρανία που σφραγίστηκε από μοναδικές εμπειρίες, δυνατές φιλίες, έντονες χαρές και λύπες, οι οποίες σφυρηλάτησαν σε σημαντικό βαθμό τον χαρακτήρα τους και τροφοδότησαν τον νου και την ψυχή τους με χρήσιμα βιώματα για την μετέπειτα ζωή τους.

Συμπαραστάτες οι γονείς, οι οποίοι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στηρίζουν αγόγγυστα τον αγώνα των παιδιών τους και καμαρώνουν για τη μετάβασή τους στην ενηλικίωση.

Συνοδοιπόροι και αρωγοί σε κάθε βήμα οι εκπαιδευτικοί που μαζί με τους γονείς συμμερίζονταν όλο αυτό το διάστημα το άγχος και τις αγωνίες των μαθητών.

Αγαπητά μου παιδιά, είναι σημαντικό η ψυχοφθόρα δοκιμασία των εξετάσεων να αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία και ψυχραιμία, καθώς ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα την επόμενη μέρα η ζωή εκεί έξω σας περιμένει να τη ζήσετε.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις μπορεί να επηρεάζουν το μέλλον σας αλλά δεν μπορούν να καθορίσουν τη συνολική πορεία της ζωής σας.

Αποτελούν απλώς ένα βήμα στη διαρκή ανάβαση της γνώσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τη Δημόσια Παιδεία, να επικεντρωθεί στην ουσιαστική αναβάθμισή της και να αναγνωρίσει έμπρακτα τον κοινωνικό της ρόλο.

Η στήριξη του δημόσιου σχολείου αποτελεί προϋπόθεση, ώστε τα παιδιά να εφοδιαστούν κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια της ζωής με σθένος και αυτοπεποίθηση.

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους εξεταζόμενους μαθητές στην προσπάθεια που κάνουν για να κατακτήσουν τις κορυφές που ονειρεύονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τράπεζες: Μειώσεις στις προμήθειες μετά το πρόστιμο των 41 εκατομμυρίων ευρώ

Ολλανδία: Μπλόκο σε δωρητή σπέρματος από τον οποίο έχουν γεννηθεί 500-600 παιδιά σε όλο τον κόσμο

Ληξιπρόθεσμα χρέη: Πότε χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης και μπαίνουν στο χρονοντούλαπο – Νέα κριτήρια και προϋποθέσεις

Ένταξη 20 βιομηχανικών πάρκων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης

2o Solidarity Film Festival Killah P: Τον Νοέμβριο στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ