15/06/2024
drapetsona-keratsini
5fca7b6e65c02825a0f6a7a99b302684 L
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΕΡΑΤΣΙΝΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ “ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ” ΓΙΑ ΤΑ 82 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Κοινοποίηση

Ένα συγκινητικό αφιέρωμα μνήμης παρακολουθήσαμε χθες βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αντ. Σαμαράκης για την επέτειο των 82 χρόνων από τη «Μάχη της Κρήτης» που διοργάνωσε η Ένωση Κρητών Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Το Αρκάδι» σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης συμπληρώθηκαν με χορευτικά και μουσικά σύνολα της Ένωσης, για να τιμήσουν τη σημαντική αυτή επέτειο. Το παρόν στην καθιερωμένη έδωσε μεταξύ άλλων η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κερατσινίου -Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, ο οποίος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος της πόλης αναφερόμενος στην λαϊκή αυτοθυσία των Κρητών έναντι των Ναζί τη χαρακτήρισε ως μια λαμπρή, ιστορική παρακαταθήκη στην πλούσια αντιφασιστική παράδοση της χώρας. Παράλληλα τόνισε ότι η ηρωική τους στάση συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας διδάσκει, καθώς οι κάτοικοι του νησιού στη θέα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών δεν δείλιασαν αλλά με αυτοσχέδια όπλα, αγροτικά εργαλεία, περίσσιο θάρρος και ηρωισμό, συγκρότησαν μια αυθόρμητη, παλλαϊκή αντίσταση για την υπεράσπιση του τόπου τους.

Ο Χρήστος Βρεττάκος ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, ανέφερε πως αποτελεί υποχρέωση να τιμούμε με σεβασμό και ταπεινότητα όλους όσους πολέμησαν την κτηνώδη και φρικιαστική ιδεολογία του ναζισμού στα πεδία των μαχών με κόστος την ίδια τους τη ζωή για την δική μας ελευθερία. Τέλος, η φιλόλογος Κατερίνα Παρτσαλάκη, παρουσίασε μια ιστορική αναδρομή φωτίζοντας πτυχές της ιστορικής αυτής μάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κύκλωμα διακίνησης κατασχεμένης κοκαΐνης: Προφυλακιστέοι οι 10 κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους 2 λιμενικοί

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (13 & 14 ΜΑΪΟΥ) ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΚΚΕ-ΚΝΕ: Συνθήματα και graffiti στον Πειραιά για να μην μείνει αναπάντητο το έγκλημα της Πύλου

ΝΕΑ ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ -ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ

Χρήστος Βρεττάκος – Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: «Συνεχίζουμε… με συνέπεια!»

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 25η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ