23/07/2024
drapetsona-keratsini
Syllalitirio Poreia Kinitopoiiseis Ntountouka
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών: Σήμερα καλούνται οι 4 εκπαιδευτικοί στο Α.Τ. Κερατσινίου

Κοινοποίηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών σήμερα στις 9:30, έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου για τις πειθαρχικές διώξεις των 4 εκπαιδευτικών

Σήμερα καλούνται σε προανακριτική διαδικασία στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου οι τέσσερις εκπαιδευτικοί που διώκονται πειθαρχικά για την κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις PISA.

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Πειραιά καταγγέλλει την κλιμάκωση της πολιτικής των διώξεων, της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού στον Πειραιά.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι μηχανισμοί του κράτους δουλεύουν μια χαρά προκειμένου να εγκαθιδρύσουν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου, ενώ αποδεικνύεται επίσης ότι τίποτα απολύτως δεν έχει τελειώσει με το ζήτημα των διώξεων. 

Μάλιστα, επισημαίνει ότι «δεν είναι τυχαία η επαναφορά των απειλών για όσους εκπαιδευτικούς αντιδρούν στην επιβολή της αξιολόγησης. Δεν είναι καθόλου τυχαία η δήλωση Μητσοτάκη: “η παράλειψη ανταπόκρισης[…], εφεξής θα συνιστά ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα[…]”».

Τέλος, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9:30 το πρωί, έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου.

Η ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής

Αναβαθμίζεται και κλιμακώνεται η πολιτική των διώξεων!

Φραγμός θα μπει μόνο με τη μαζική κινητοποίησή μας

Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση της πολιτικής των διώξεων, της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού στον Πειραιά. Συγκεκριμένα οι 4 συνάδελφοι που διώκονται πειθαρχικά για την κινητοποίηση ενάντια στην PISA καλούνται τη Δευτέρα 30/10 σε προανακριτική διαδικασία στο ΑΤ Κερατσινίου – Δραπετσώνας μετά από παρέμβαση της εισαγγελίας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι μηχανισμοί του κράτους δουλεύουν μια χαρά προκειμένου να εγκαθιδρύσουν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου. Συνεργάζονται και συντονίζονται.

Αποδεικνύεται επίσης ότι τίποτα απολύτως δεν έχει τελειώσει με το ζήτημα των διώξεων. Άσχετα με το πως θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία, αν και πότε δηλαδή θα προχωρήσουν ανοικτά και σε ποινικές διώξεις, αποτελεί ένα ακόμα «επεισόδιο» της βιομηχανίας των διώξεων που έχουμε βιώσει το τελευταίο διάστημα, τόσο στον Πειραιά, όσο και σε όλη τη χώρα. Κομμάτι της πολιτικής «καταστολή, νόμος και τάξη», που καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, που επιδιώκει να απαγορεύσει -κάτι που σε ορισμένες χώρες της… δημοκρατικής Ευρώπης γίνεται ήδη- την έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό. Που θέλει η μόνη άποψη που ακούγεται να είναι, χωρίς την παραμικρή «παραφωνία», η κυρίαρχη συστημική άποψη.

Για εμάς τους εκπαιδευτικούς, το κλίμα αυταρχισμού, τρομοκρατίας και φόβου, προφανώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πολιτικών που επιχειρούν να προωθήσουν στην εκπαίδευση. Δεν είναι τυχαία η επαναφορά των απειλών για όσους εκπαιδευτικούς αντιδρούν στην επιβολή της αξιολόγησης. Δεν είναι καθόλου τυχαία η δήλωση Μητσοτάκη: «η παράλειψη ανταπόκρισης[…], εφεξής θα συνιστά ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα[…]». Ξέρουν πολύ καλά ότι ακριβώς για να περάσουν τις αντιδραστικές πολιτικές τους πρέπει να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής, έχοντας στόχο να περιορίσουν, όσο μπορέσουν, τις αντιδράσεις και τις αντιστάσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγείλουν αυτή τη νέα απόπειρα αυταρχισμού και τρομοκρατίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας θα είναι σε άμεση συνάρτηση με το αν θα κλιμακωθεί ή όχι ο αγώνας ενάντια στις διώξεις. Αν θα πάρει χαρακτηριστικά κινήματος που θα διεκδικεί να παρθούν ΟΛΕΣ οι διώξεις πίσω. Η μαζική συμμετοχή και αλληλεγγύη των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις που έχουν καλεστεί το τελευταίο διάστημα στον Πειραιά μας δίνει κουράγιο, μας δείχνει ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα!

Πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα συντονισμού, έτσι ώστε να εκφραστεί ξανά το επόμενο διάστημα μαζικά στον ΔΡΟΜΟ η αγανάκτηση ενάντια τις διώξεις. Για αυτό επαναφέρουμε την πρότασή μας για να πραγματοποιηθεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία ένα συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης (στην Αθήνα ή στον Πειραιά), με το οποίο οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να απευθυνθούν πλατιά στον λαό και να καταγγείλουν το κλίμα τρομοκρατίας.

Πρέπει και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες ανάδειξης του ζητήματος! Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και πλατιά στην κοινωνία: να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια! Για να μην περάσει το κλίμα φόβου και σιωπής, το κλίμα σιγής νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν.

 ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ, 9:30 π.μ.

ΣΤΟ ΑΤ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 12Β)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τράπεζες: Μειώσεις στις προμήθειες μετά το πρόστιμο των 41 εκατομμυρίων ευρώ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024-2025.

Ιωάννα Σπανομάρκου: Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του Ανδρέα Λοβέρδου

Παναθηναϊκός: Sold Out και η αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στο Βόλο

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ