23/07/2024
drapetsona-keratsini
Gymnasio Keratsinioy
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΠΑΙΔΕΙΑ

Στάση εργασίας στο 4ο Γυμνάσιο για τον τρόπο διαχείρισης του κρούσματος κορονοϊού από την κυβέρνηση

Κοινοποίηση

Σε τρίωρη στάση εργασίας τις 3 πρώτες ώρες του ωραρίου προχωρούν σήμερα Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, όπου εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο διαχείρισης του συγκεκριμένου περιστατικού από τους αρμόδιους φορείς και επισημαίνοντας την ευθύνη τους για τις επιπτώσεις στην υγεία ολόκληρης της σχολικής κοινότητας.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, παρότι από το απόγευμα της Δευτέρας 14 Σεπτέμβρη 2020, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Παιδείας και Υγείας ότι μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έλαβε την προφορική (όχι γραπτή) διαβεβαίωση πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Γι’ αυτό το λόγο συνέστησαν να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία ως έχει, δηλαδή το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά και να μην ενημερωθούν γονείς – κηδεμόνες – μαθητές, καθώς ισχυρίστηκαν πως μία τέτοια ενέργεια που θα προκαλούσε αναστάτωση! Επίσης, να μην παρθεί κανέναν επιπλέον μέτρο, πλην του εκ νέου καθαρισμού των επιφανειών των θρανίων του τμήματος στο οποίο φοιτά ο μαθητής.

Το ίδιο απόγευμα, ο Διευθυντής ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς που -βάσει του ωρολογίου προγράμματος- είχαν µπει στο συγκεκριμένο τµήµα και το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτέμβρη 2020, ενημέρωσε και το Σύλλογο Διδασκόντων για το συμβάν.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων εξέφρασε τον προβληματισμό του, την ανησυχία του και την ομόφωνη διαφωνία του µε την προφορική σύσταση της Επιτροπής, ενημέρωσε την ΕΛΜΕ Πειραιά και ζήτησε την άμεση ενημέρωση των γονέων – κηδεμόνων των μαθητών και την ενδελεχή απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου, όπως απαιτεί το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η απολύμανση τελικά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2020, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος πρότεινε την αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος, όπως προβλέπεται από τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ωστόσο, μέχρι και χθες, το σχολείο λειτούργησε κανονικά και δεν υπήρξε καμία έγγραφη οδηγία των αρμόδιων οργάνων για τους περαιτέρω χειρισμούς.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Επικίνδυνη η στάση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας

Τη στάση εργασίας κήρυξε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλοντας την απαράδεκτη, επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, που δεν έλαβαν για μέρες κανένα ουσιαστικό μέτρο ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού (και) στο συγκεκριμένο σχολείο, παρά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος από τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη και παρά τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών του σχολείου και της ΕΛΜΕ.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά απαιτεί για μια ακόμα φορά την άμεση λήψη μέτρων, την πραγματοποίηση ιχνηλάτησης και τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που ήρθαν σε επαφή με το μαθητή που νόσησε, τη μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2023 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023 – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ Κ.Α.Π.Η. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Πυρκαγιές / Ο χάρτης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε Αθήνα και Ελλάδα – Οι περιοχές στο «κόκκινο»

ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Το μαγικό χωριό μας “Ξωτικών έργα ” Χριστούγεννα στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας 16/12-7/01